Ciasta

Brownie z kaszą jaglaną
Idąc za ciosem jaglanym 😉 tym razem podaje przepis na brownie z kaszą jaglaną znaleziony na blogu Ostra na słodko.
SKŁADNIKI:
- kasza jaglana ( ugotowana ) – 370 g
- jajko – 2 szt
- „wybrane słodzidło” – cukier trzcinowy, ksylitol, stevia lub cukier kokosowy – do smaku (dodałam 4 łyżki cukru kokosowego i wyszło dosyć wytrawne)
- olej kokosowy roztopiony – 60 g
- jogurt naturalny – 0,5 szkl
- prawdziwe kakao – 0,5 szkl
- proszek do pieczenia -1 łyżeczka
- sól – 1 szczypta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki przekładamy do blendera, dokładnie miksujemy na gładką masę.
Wylewamy do foremki.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut
Studzimy i wtedy kroimy, podałam z płatkami kokosowymi.
admin-poczujmiete
0