Piekarnia

Pyszny bezglutenowy chleb gryczany
SKŁADNIKI:
- 2,5 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
- 3 szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 szklanka ziaren
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kasze dokładnie płuczę.
- Wsypuję kaszę do miski i odstawiam na około 20 godzin W międzyczasie mieszam kaszę kilka razy dziennie drewnianą łyżką.
- Miksuję kaszę (razem z wodą, w której się moczyła), dodaję sól, ciasto będzie lejące, o konsystencji gęstej śmietany. Wsypuję ziarna
- Do formy silikonowej typu keksówka przelewam kaszę. Zostawiam chleb na około godzinę. Chleb delikatnie podrośnie.
- Nastawiam piekarnik na 180 stopni i piekę około 1.5 godziny
- Studzę chleb na metalowej kratce.
admin-poczujmiete
0