Mięsa

Piersi z kurczaka
Bardzo smaczne mięsko, serdecznie polecam. Przepis podpatrzyłam na blogu kulinarne przeboje, dodałam do niego parę swoich ulubionych składników.
SKŁADNIKI:
- 1 podwójna duża pierś z kurczaka,
- 2 duże marchewki,
- 2 łyżki majonezu,
- słodka papryka w proszku, pieprz i sól lub vegeta do smaku, świeży tymianek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piersi z kurczaka oczyścić z błonek, umyć, osuszyć. Podzielić na mniejsze fileciki , ja podzieliłam na 8. Przecięłam wzdłuż na dwa i potem jeszcze na dwie części. Doprawić z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem.
Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać majonez, sól, pieprz i tymianek do smaku, wymieszać.
Przygotować naczynie żaroodporne, poukładać na nim kotleciki z kurczaka, a następnie na nich startą marchewkę z majonezem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180oC przez ok 30-40 minut (do czasu aż piersi w środku będą upieczone, a marchewka zmięknie)
SMACZNEGO 🙂
admin-poczujmiete
0