Mięsa

Chińszczyzna
W tym daniu idę trochę na łatwiznę bo kupuje w biedronce gotową, mrożoną mieszankę warzywną do dań chińskich 🙂
SKŁADNIKI:
- opakowanie warzyw mrożonych do potraw chińskich ( ja kupuję w biedronce),
- 1 kg piersi z kurczaka lub indyka,
- papryka ostra i słodka po 1 łyżeczce,
- 4 łyżki ketchupu,
- łyżek sosu sojowego,
- łyżka miodu,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- sól i pieprz do smaku,
- 4 łyżki oliwy lub masła klarowanego,
- łyżeczka prażonego sezamu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piersi z kurczaka lub indyka kroję na małe kawałki, dodaję sos sojowy i paprykę, mieszam.
Rozgrzewam tłuszcz na patelni, obsmażam mięso na rumiano, dodaję warzywa, smażę ok. 5 minut.
Dolewam troszkę wody i duszę do miękkości, na końcu dodaję ketchup, miód i sok z cytryny, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaje z ryżem i prażonym sezamem.
Smacznego. 😉
admin-poczujmiete
0