Zupy

Zupa rybna
Byłam wczoraj w restauracji na zupie rybnej i tak mi posmakowała, że postanowiłam ją odtworzyć, wyszła całkiem niezła więc polecam.
SKŁADNIKI:
- 2 marchewki pokrojone w słupki,
- 1 cebula,
- 4 ząbki czosnku,
- 1 pietruszka pokrojona w słupki,
- kawałek selera pokrojony w słupki,
- 3 upieczone papryki,
- 4 ziemniaki upieczone w mundurkach,
- 1/2 kg łososia pokrojonego na 4 cm kawałki,
- opakowanie krewetek,
- 1 łyżka vegety natur,
- 1 łyżeczka papryki wędzonej,
- 1 łyżeczka kurkumy,
- łyżka pasty curry,
- 1 łyżeczka kolendry mielonej,
- 2 łyżki kolendry świeżej,
- łyżka masła klarowanego lub oliwy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kroje cebulę na drobniutko, smażę ją na oleju lub maśle klarowanym na złoto, dodaję wyciśnięte ząbki czosnku. Robię wywar, gotuję marchewkę z pietruszką i selerem, po 10 minutach dokładam rybę, krewetki i smażoną cebulkę z czosnkiem, gotuje razem na małym ogniu z warzywami i przyprawami, na końcu dodaję pokrojoną na małe kawałki pieczoną paprykę i obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki pieczone. Doprawiam do smaku i podaję ze świeżą kolendrą.
Smacznego 🙂
admin-poczujmiete
0