Piekarnia

Chleb bez mąki
Postanowiłam zrobić chleb bez dodatku mąki i drożdży, wyszedł naprawdę genialny. Myślę, że zagości na stałe na naszym stole będę jedynie zmieniała dodatki.
SKŁADNIKI:
- 5 jaj,
- mały kubeczek jogurtu ( 180 g),
- 600 gram dowolnych ziaren, otrębów, płatków owsianych, owoców suszonych,
- Ja dodałam ziarna słonecznika i pestki dyni, otręby pszenne, płatki owsiane, siemię lniane mielone, mielony ostropest, żurawinę suszoną,
- pół łyżeczki soli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka utrzeć z jogurtem, na końcu dodać wszystkie ziarna, owoce suszone, otręby itp., wymieszać wszystko włożyć do małej aluminiowej foremki i piec około godzinę w 180 stopniach. SMACZNEGO!
admin-poczujmiete
0