Piekarnia
Chleb bez mąki

Chleb bez mąki

Postanowiłam zrobić chleb bez dodatku mąki i drożdży, wyszedł naprawdę genialny. Myślę, że zagości na stałe na naszym stole będę jedynie zmieniała dodatki.

SKŁADNIKI:

  • 5 jaj,
  • mały kubeczek jogurtu ( 180 g),
  • 600 gram dowolnych ziaren, otrębów, płatków owsianych, owoców suszonych,
  • Ja dodałam ziarna słonecznika i pestki dyni, otręby pszenne, płatki owsiane, siemię lniane mielone, mielony ostropest, żurawinę suszoną,
  • pół łyżeczki soli.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajka utrzeć z jogurtem, na końcu dodać wszystkie ziarna, owoce suszone, otręby itp., wymieszać wszystko włożyć do małej aluminiowej foremki i piec około godzinę w 180 stopniach. SMACZNEGO!