Ciasta
Bezglutenowe ciasteczka

Bezglutenowe ciasteczka

Dzisiaj zrobiłam dietetyczne, bezcukrowe i bezglutenowe ciasteczka owsiano-bananowe. Są bardzo mało pracochłonne, dlatego będę je często robiła. Od jakiegoś czasu nie jem cukru i glutenu, być może dlatego wydają mi się wystarczająco słodkie i pożywne chociaż przyznam, że mojej rodzince też podpasowały smakowo a to są niezłe łasuchy 🙂

SKŁADNIKI:

  • 4 mocno dojrzałe banany,
  • 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych,
  • łyżeczka ziaren słonecznika i łyżeczka ziaren sezamu,
  • można dodać łyżkę miodu lub dowolnego słodzidła, ja czasami dodaje czasami nie i tak wychodzą.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Banany rozgniatam lub delikatnie blenduję, dodaje resztę składników i dokładnie mieszam, układam masę w formie ciasteczek na papierze do pieczenia na blaszce i piekę w temperaturze ok. 180 stopni, około 15 minut. Ciasteczka formuję rękoma. Smacznego!