Ciasta

Bezglutenowe ciasteczka
Dzisiaj zrobiłam dietetyczne, bezcukrowe i bezglutenowe ciasteczka owsiano-bananowe. Są bardzo mało pracochłonne, dlatego będę je często robiła. Od jakiegoś czasu nie jem cukru i glutenu, być może dlatego wydają mi się wystarczająco słodkie i pożywne chociaż przyznam, że mojej rodzince też podpasowały smakowo a to są niezłe łasuchy 🙂
SKŁADNIKI:
- 4 mocno dojrzałe banany,
- 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych,
- łyżeczka ziaren słonecznika i łyżeczka ziaren sezamu,
- można dodać łyżkę miodu lub dowolnego słodzidła, ja czasami dodaje czasami nie i tak wychodzą.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Banany rozgniatam lub delikatnie blenduję, dodaje resztę składników i dokładnie mieszam, układam masę w formie ciasteczek na papierze do pieczenia na blaszce i piekę w temperaturze ok. 180 stopni, około 15 minut. Ciasteczka formuję rękoma. Smacznego!
admin-poczujmiete
0