Inne

Pizza jaglana
Pyszna, lekka pizza, dla odchudzających się 🙂
SKŁADNIKI:
- 2 woreczki kaszy jaglanej,
- 1 cebula,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżeczka kurkumy,
- ser żółty starkowany lub w plastrach około 30 dkg,
- puszka tuńczyka,
- 2 łyżki kukurydzy,
- 1 łyżka oregano,
- 1 łyżeczka chili lub papryki ostrej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ugotować 2 woreczki kaszy jaglanej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebule pokroić na drobno, zeszklić na dwóch łyżkach oliwy z oliwek, dodać do kaszy jaglanej, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, chili, kurkumą. Wyłożyć kaszę jaglaną na papier do pieczenia uformować koło z kaszy na wysokość ok. 1-1/5 cm. Posmarować ketchupem, wyłożyć tuńczyka z puszki, posypać serem i kukurydzą, posypać ziołami. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni około 15-20 minut.
admin-poczujmiete
0