Inne
Pizza jaglana

Pizza jaglana

Pyszna, lekka pizza, dla odchudzających się 🙂

SKŁADNIKI:

  • 2 woreczki kaszy jaglanej,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • ser żółty starkowany lub w plastrach około 30 dkg,
  • puszka tuńczyka,
  • 2 łyżki kukurydzy,
  • 1 łyżka oregano,
  • 1 łyżeczka chili lub papryki ostrej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotować 2 woreczki kaszy jaglanej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebule pokroić na drobno, zeszklić  na dwóch łyżkach oliwy z oliwek, dodać do kaszy jaglanej, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, chili, kurkumą. Wyłożyć kaszę jaglaną na papier do pieczenia uformować koło z kaszy na wysokość ok. 1-1/5 cm. Posmarować ketchupem, wyłożyć tuńczyka z puszki, posypać serem i kukurydzą, posypać ziołami. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni około 15-20 minut.