Ciasta
Brownie z kaszą jaglaną

Brownie z kaszą jaglaną

Idąc za ciosem jaglanym 😉 tym razem podaje przepis na brownie z kaszą jaglaną znaleziony na blogu Ostra na słodko.

SKŁADNIKI:

  • kasza jaglana ( ugotowana ) – 370 g
  • jajko – 2 szt
  • „wybrane słodzidło” – cukier trzcinowy, ksylitol, stevia lub cukier kokosowy – do smaku (dodałam 4 łyżki cukru kokosowego i wyszło dosyć wytrawne)
  • olej kokosowy roztopiony – 60 g
  • jogurt naturalny – 0,5 szkl
  • prawdziwe kakao – 0,5 szkl
  • proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • sól – 1 szczypta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki przekładamy do blendera, dokładnie miksujemy na gładką masę.
Wylewamy do foremki.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut
Studzimy i wtedy kroimy, podałam z płatkami kokosowymi.