Przepisy kulinarne
Łosoś na szpinaku

Łosoś na szpinaku

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg łososia bez skóry i bez ości,
  • 4 pomidory suszone w oleju, 1 łyżka oleju z pomidorów,
  • sól, pieprz, garść świeżego oregano i tymianku, parę listków verbeny cytrynowej,
  • opakowanie mrożonego szpinaku,
  • 4 ząbki czosnku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

Łososia umyć, osuszyć, doprawić solą pieprzem, poszatkowanymi świeżymi ziołami, pokrojonmi na drobno pomidorami suszonymi i olejem. Zostawiamy na parę godzin w lodówce.

Szpinak rozmrażamy i smażymy na łyżce masła dodajemy cztery wyciśnięte ząbki czosnku,doprawiamy slą i pieprzem, podsmażamy.

Nagrzewamy piekarnik do 200-210 stopni, wkładamy łososia, pieczemy około 15-20 minut.

Wykładamy szpinak na to pieczonego łososia, SMACZNEGO 🙂