Przepisy kulinarne

Łosoś na szpinaku
SKŁADNIKI:
- 1/2 kg łososia bez skóry i bez ości,
- 4 pomidory suszone w oleju, 1 łyżka oleju z pomidorów,
- sól, pieprz, garść świeżego oregano i tymianku, parę listków verbeny cytrynowej,
- opakowanie mrożonego szpinaku,
- 4 ząbki czosnku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Łososia umyć, osuszyć, doprawić solą pieprzem, poszatkowanymi świeżymi ziołami, pokrojonmi na drobno pomidorami suszonymi i olejem. Zostawiamy na parę godzin w lodówce.
Szpinak rozmrażamy i smażymy na łyżce masła dodajemy cztery wyciśnięte ząbki czosnku,doprawiamy slą i pieprzem, podsmażamy.
Nagrzewamy piekarnik do 200-210 stopni, wkładamy łososia, pieczemy około 15-20 minut.
Wykładamy szpinak na to pieczonego łososia, SMACZNEGO 🙂
admin-poczujmiete
0