Ciasta

Ciasteczka z orzechami
SKŁADNIKI:
- 50 g masła,
- 200 g czekolady gorzkiej,
- 50 czekolady mlecznej,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 szklanka mąki pszennej,,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g różnych orzechów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Jajka z cukrem utrzeć do białości. Ucierając jajka z cukrem wlać przestudzoną czekoladę, a następnie mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać drobno posiekane orzechy. Włożyć ciasto na poł godziny do lodówki. Formować kulki, lekko spłaszczyć i wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180oC przez około 10 min. Smacznego!
admin-poczujmiete
0