Ciasta
Ciasteczka z orzechami

Ciasteczka z orzechami

SKŁADNIKI:

  • 50 g masła,
  • 200 g czekolady gorzkiej,
  • 50 czekolady mlecznej,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1 szklanka mąki pszennej,,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g różnych orzechów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

Czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Jajka z cukrem utrzeć do białości. Ucierając jajka z cukrem wlać przestudzoną czekoladę, a następnie mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać drobno posiekane orzechy. Włożyć ciasto na poł godziny do lodówki. Formować kulki, lekko spłaszczyć i wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180oC przez około 10 min. Smacznego!