Inne

Jaglane z owocami
SKŁADNIKI:
- 150 gram kaszy jaglanej suchej ( 1,5 torebki kaszy jaglanej ugotowanej według przepisu na opakowaniu).
- 3/4 szklanka daktyli suszonych (ok. 20 szt),
- 2 łyżki siemienia lnianego zmielonego,
- 1 łyżka syropu z agawy lub miodu lub cukru kokosowego,
- paczka owoców mrożonych, rozmrożonych i odsączonych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do malaksera lub blendera wkładam namoczone daktyle (jak mają dużo wody to odlewam, ale trochę może zostać, nie odciskaj) i miksuję na papkę. Do tego dodaję ugotowaną i przestudzoną kaszę, syrop z agawy, siemię lniane i wszystko mieszam w malakserze tak aby się połączyło. Wykładam wszystko do formy. Na to kłade odsączone owoce, ewentualnie mieszam z cukrem pudrem z ksylitolu lub cukru kokosowego jeśli są mocno kwaśne.
Piec przez około 50 minut w 180 stopniach, pozostawić do wystudzenia w piekarniku.
admin-poczujmiete
0