Ryby

Łosoś z pomidorami
Pyszna i lekka przekąska. Polecam:-)
SKŁADNIKI:
- 1/2 kg łososia bez skóry i bez ości,
- 2 średnie pomidory lub 1 duży,
- 10 pomidorków koktajlowych,
- łyżeczka ziół prowansalskich,
- garść świeżej bazylii,
- mała cebulka dymka,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- łyżeczka sosu balsamicznego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Łososia dzielę na mniejsze i cieńsze kawałki, solę i pieprzę, układam w naczyniu żaroodpornym obok siebie, skrapiam oliwą, pomidory sparzam obieram ze skóry, kroję na małe kawałki, odsączam, mieszam z pokrojoną na drobno bazylią i ziołami prowansalskimi, kładę na łososiu, na to kładę pokrojoną na drobno dymkę i wyciśnięty czosnek, na tym układam pomidorki koktajlowe, solę i pieprzę. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200-210 stopni i piekę około 15 minut. Podaję z sosem balsamicznym. POLECAM 🙂
admin-poczujmiete
0