Uwielbiam ciasto marchewkowe. Tym razem na bazie mojego starego przepisu zrobiłam ciasto z kremem i polewą marchewkową. Przepis na polewę znalazłam na blogu malacukierenka.pl i przyznam że choć podchodziłam do niej wielokrotnie, zawsze kończyło się na mojej ulubionej polewie z serków topionych, tym razem odważyłam się spróbować i nie zawiodłam się. Polewa jest bardzo oryginalna i pyszna, a wygląda z marcepanowymi marcheweczkami obłędnie.
Uwielbiam te zupę, robię ją na swój sposób z dodatkami które najbardziej lubię, dla specyficznego smaku ważnym składnikiem jest tutaj bulion dashi i pasta miso.
SKŁADNIKI: 50 g masła, 200 g czekolady gorzkiej, 50 czekolady mlecznej, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki pszennej,, 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g różnych orzechów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Jajka z cukrem utrzeć do białości. Ucierając jajka z cukrem wlać przestudzoną czekoladę, a następnie mąkę pszenną wymieszaną […]
Rewelacyjna szarlotka jaglana a przy tym bardzo zdrowa, dietetyczna, bezglutenowa. Polecam ją bardzo bardzo, bo jest to jeden niewielu wypieków, który można pochłaniać bezkarnie 🙂 a smak naprawdę dużo nie różni się od szarlotki tradycyjnej. Przepis znalazłam na blogu kotlet.tv i trochę zmodyfikowałam do swoich potrzeb.
Najnowsze komentarze